Oklart om Annica Holmquist

På Aftonbladet.se stod tidigare att Försäkringskassan inte hittat någon lösning för Annica Holmquist, dvs att hon inte får någon sjukpenning. Detta stod utan kommentar från Försäkringskassan. Försäkringskassan står fast vid sitt tidigare uttalande och har inte gått igenom fallet igen, enligt Ekot.

Detta hade dock inte nått Aftonbladet som spred nyheten utan kommentar från Försäkringskassan. Mona Sahlin har också passat på att politisera fallet genom att twittra om det och uttala sig för TT.

Jag passade på att ringa Aftonbladet, och dom menar att de alltså har pratat med Emelie själv. Men Tove Svenonius, reporter på ekot, bekräftar på twitter att det blivit något missförstånd.

Uppgifterna om falsklarm kom genom Staffan Dopping på twitter.

Andra som publicerat utan Ekots kommentar är DN, GP och Svt.

UPPDATERING: Nu har Aftonbladet tagit kontakt med försäkringskassans presstjänst och Stefan Karlsson vill inte kommentera den interna utredningen som tydligen pågår. Men enligt Aftonbladet ska alltså Annika Holmquists dotter fått besked att mamman fått avslag.

Det här fallet är rejält snurrigt, men om det stämmer att Annika Hjertquist fått avslag på sin sjukpenning så är det fördjävligt.

Som jag ser det har alliansen gjort helt klart att sjuka människor ska ha sjukpenning. Klamberg har på sin blogg direktiven, vad i detta är det som är så svårt att förstå? Detta måste klargöras

Stig Orustfjord måste förklara sina uttalanden. Så här kan det inte fortsätta.

Se Mary X Jensen.

Vill också passa på att rikta ett tack till Aftonbladet och deras reportrar som faktiskt reagerade på min påringning och uppdaterade nyheten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.