Ohly vill se ”utomparlamentariska rörelser”

Johnny Munkhammar gästbloggar hos Tokmoderaten om vad Lars Ohly sa igår i sitt valtal:

”Men det är ju också så att den politiska höger som inte bygger på främlingsfientlighet och rasism också har stärkt sina positioner, som det verkar. Det gör ju naturligtvis att vi nu får börja fundera över strategier för framtiden. […]

Vi måste nu bygga utomparlamentariska rörelser för att förhindra en sådan politisk utveckling. Det är vår främsta uppgift, det är det vi ska arbeta med!”

Munkhammar kommenterar:

Detta är anmärkningsvärt. Vänstern förlorade valet. Då tar man kampen till gatorna. De accepterar inte väljarnas beslut och tänker därför ta till andra metoder.

Frågan är om de nu tänker understödja mer eller mindre autonoma extremgrupper som ska föra kampen på gatorna. Ska vi få mer vandalisering och våld av grupper som liknar Attac, Reclaim the Streets och AFA?

Vänsterpartiet är ett socialistiskt parti. Man vill avskaffa äganderätten och införa planekonomi.

Skillnaden mellan socialism och kommunism är såvitt jag vet att socialister vill använda demokratiska medel för att införa socialismen. Kommunisterna vill se revolution.

Lars Ohly har ju blankt förnekat sig vara kommunist. Men hur ska vi nu tolka hans uppmaning till “utomparlamentariska aktioner” när folket inte röstar som han vill?

När socialister pratar om utomparlamentariska aktioner vet vi vad det för det mesta betyder. Precis den typen av aktioner som Ohlys partikamrater ägnade sig åt när de förstörde Sverigedemokraternas manifestation

Går det inte med demokratiska medel kommer vänstern försöka på annat sätt.

Se klippet på SVT Play eller nedan:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.