Ohly ljuger om Berlinmuren

Uppdrag Granskning uppmärksammar idag att Lars Ohly ägnar sig åt historieförfalskning. Peter Wolodarski skrev i en text i DN att Ohly var ledsen när Berlinmuren föll. Men Lars Ohly driver nu en kampanj för att utmåla Wolodarski som lögnare.

Men Lars Ohly gör misstaget att ljuga om saker som går att kontrollera. I Uppdrag Granskning säger Lars Ohly klart och tydligt att han var ledsen när muren föll.

Appropå det här med lögner: Lars Ohly säger i intervjun att han fick sms från sin kompis när muren föll 1989. GSM släpptes 1991. (via @eckermalm)

Lars Ohly sätter själv fokus på sin bakgrund som kommunist. I klippet redovisas när han får frågan om han är kommunist. Hans svar är då att “nej, jag tänker inte använda det begreppet mer”. Han förklarar också sin syn på kommunism: “För mig är det, och kommer alltid att vara, människor som har kämpat för befrielse”.

Lars Ohly har inte tagit avstånd från kommunismen, och hans parti förespråkar avskaffande av kapitalism och äganderätt. Dessutom ljuger han.

Denna person vill Mona Sahlin släppa in i Rosenbad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.