Ohly är kommunist

Igår utfrågades Lars Ohly i SVT, men han undslapp kritiska frågor om kommunismen. Men i morse var han med i SVT igen och fick då frågan om han är kommunist. Svaret säger mycket om hur han ser på kommunismen. Han sa att han inte är kommunist, och utvecklade sitt resonemang. Från Aftonbladet:

– Kommunism associeras med diktatur och förtryck och allt det som vi vänsterpartister avskyr mest, därför finns det ingen anledning för oss att använda det ordet.

Precis som tidigare handlar det om en taktiskt fråga, man väljer att inte kalla sig kommunist fö ratt det “associeras med diktatur och förtryck”. Men politiken som vänsterpartiet står för är kommunistisk, vilket jag tidigare har bloggat om. Från Vänsterpartiets partiprogram, sidan 29:

I samma utsträckning som socialismen förverkligar människans rätt att bestämma över sitt arbete, upphävs ägandet av produktionsmedlen över huvud taget, såväl det samhälleliga som det privata.

Man är väldigt tydlig i sitt partiprogram i att man vill avskaffa kapitalismen och införra ett offentligt ägande – vilket innebär kommunism.

Fredrik Segerfeldt skriver idag på Newsmill: Nackskottsnostalgin frodas i Vänsterpartiet:

Fram till för någon vecka sedan tipsade Vänsterpartiet på sin webbplats första sida om partimedlemmar som bloggar. En av dem är Ulf Vargek, som driver bloggen Tänkvärt. Det första man möts av där är stora bilder av Che Guevara och Ho Chi Minh. Det är två uniformerade massmördare – och kommunister. […]

Det finns en snedvridning i svensk samhällsdebatt, diktaturer till vänster – “de ville ju ändå väl” – ses som mer acceptabla än motsvarigheten till höger. Detta trots att såväl uniformerna som förtryckarmetoderna liknar varandra. Och därför ses Vänstern som ett mer acceptabelt parti än Sverigedemokraterna. Det gäller inte minst inom media, som enigt tar avstånd från den ena sortens extremism och stryker den andra medhårs.

Fredrik Segerfeldt ställer också frågan om vänstern “till 100% står bakom den liberala demokratin”. Svaret på den frågan är självklart ett rungande nej.

I Vänstpartiets partiprogram är man oerhört tydlig med att man vill avskaffa äganderätten och införa planekonomi. Vänsterpartiet är ett kommunistiskt parti, och Mona Sahlin vill ha dem i sin regering.

Bröstpumpsuttalandet är en talande illustration för hur Ohly ser på medborgare. Men om vänstern får egen majoritet kommer svenska kvinnor tvingas till mer än att använda bröstpumpar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.