Hatbrott mot Sd:are

Issa Issa är kristen syrian och kandiderade för Sd i Göteborg. För detta blev han utsatt för livshotande våld och lämnar nu partiet. Från Aftonbladet

Strax efter 22 i torsdags kastade någon in stenar i hans lägenhet på första våningen i stadsdelen Angered i Göteborg. Fönstren i köket, vardagsrummet och ett sovrum krossades. Issa och hans familj fick kasta sig på golvet.

Utanför stod två personer.

– De skrek ”jävla kristen, jävla Sverigedemokrat, kom ner”, säger Issa. […]

Killarna nedanför fönstret sprang i väg när Issa och hans bror kom ut. Issa sprang efter dem.

– Det var en fälla. Runt hörnet väntade ett stort gäng, jag tror 40 personer. Jag försökte backa och ringde polisen medan jag sprang, säger Issa.

Någon i gänget avfyrade ett vapen.

– Jag fick ett slag mot ögat. En tog fram en kniv och höll den mot min hals. Sen högg han mig i axeln. Nu är jag förlamad i höger hand, säger Issa.

Knivhuggen tog i axeln, ryggen, handen och benet. Någon slog en flaska i huvudet på honom. Han blev sparkad och slagen.

Enligt uppgifter till Aftonbladet var angriparna ungdomar i 15–20-årsåldern. Polisen rubricerar attacken som grov misshandel.

– Säpo var här i morse, säger Issa.

Det vi ser är alltså att en politiskt engagerad svensk angrips för sin religion och sitt politiska engagemang. För detta höll han på att få betala med sitt liv.

Tänk om detta hade handlat om en muslimsk man engagerad i Socialdemokraterna? Tidningarna hade toppat med detta. Nu blir det knappt en notis.

Attacken mot Issa Issa är ett politiskt motiverat hatbrott. Det är vidrigt, och tystnaden kring detta i media är skrämmande.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.