TT citerar terrorgrupp

Fred i Mellanöstern skrev igår ett längre inlägg om TTs påstående om israelisk gravskändning.

Bluffen är en förlängning av en redan avslutad domstolstvist gällande byggandet av ett Museum för Tolerans nära Jerusalems Självständighetspark (se rapport i Haaretz). På platsen ligger det en parkeringsplats som byggdes på 1960-talet utan någon som helst invändning från muslimska intressen. En grupp islamiska extremister motsatte sig häromåret bygget av det nya muséet, och hänvisade till att det under parkeringsplatsen före 1960-talet legat en muslimsk begravningsplats. Den är övergiven sedan mycket länge, har aldrig använts sedan Israels grundande, och anses inte längre som helig av muslimer. Som på så många andra platser i Jerusalem hittades där flera hundra år gamla benrester, men inte en enda sten eller markering. Redan 1945 planerade muslimska myndigheter att byggaett kommersiellt centrum på gravplatsen, eftersom den redan då ansågs övergiven (”mundras”), vilket inträffar 37 år efter att den tagits ur bruk, enligt islamisk tradition.

Axessbloggen uppmärksammar Fred i Mellanösterns inlägg och påpekar att Al-Aqsastiftelsen är en terrorstämplad grupp. Dessa åsikter presenteras alltså av TT, utan att någon från motstående sida kommer till tals.

UPPDATERING: AFP skriver nu om de fejkade gravarna. Kommer TT ta upp telegrammet? (via EoZ).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.