Ship to Gaza ljuger vidare

I Jönköpings-Nytt tillåts Dror Feiler och Henry Ascher breda ut sig om Ship to Gaza, som de fortsätter hävda var ett fredligt projekt. Det stämmer säkert att Feiler och Ascher sjöng fredssånger och var fogliga på sitt skepp, men på Mavi Marmara förberedde turkiska islamister och högerextremister ett blodigt angrepp på de israeliska soldaterna.

Ship to Gaza har inget lärt av debaclet under förra konvojen, utan tänker fortsätta samarbetet med islamisterna i IHH. SvDs Per Gudmunson kommenterar:

Ship to Gaza har utannonserat nya konvojplaner. Trots tidigare kritik har man även denna gång valt samma tvivelaktiga samarbetspartners. Här finns turkiska IHH, som uppenbarligen inte alls betraktat tidigare konvojer som “fredliga solidaritetshandlingar”, och här finns Free Gaza Movement, som finansieras av judehatande förintelseförnekare.

BBC sände nyligen en dokumentär om Ship to Gaza:

Describing who was on board the boat, she commented that “the IHH invited fellow Islamists from across the Arab world,” and highlighted the fact that some of those on board the ship expressed a desire to die as martyrs. Corbin interviewed the head of the IHH, the group responsible for the violence breaking out, who admitted a premeditated plan to throw the Israeli soldiers into the sea.[…]

“At the end of the day, the bid to break the naval blockade wasn’t really about bringing aid to Gaza. It was a political move designed to put pressure on Israel and the international community… the IHH presented the dead as martyrs”.

Dokumentärens del 1 kan ses här och del två ses här.

Ship to Gaza är ett mismasch av olika flumgrupper på vänsterkanten, som kan ha goda avsikter. Antingen är de nyttiga idioter, eller också är de lögnare.

Fredsflummarna har dock slagit sig i släng med riktigt fula fiskar – de religiösa extremisterna i IHH. Därför ska de ställas till svars.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.