MVG till Björklund

Har precis avnjutit en timmes partiledarutfrågning med Jan Björklund i SVT. Jämförelse med Mona Sahlins utfrågning är inte helt rättvist, eftersom hon är oppositionsledare och Jan Björklund leder ett mindre parti. Men ändå, vilken skillnad.

Jan Björklund gav ett oerhört solitt, kunnigt och avslappnat intryck. Han navigerade sig genom burkornas minfält med galans, och fick fram sin åsikt på ett avväpnande sätt. Övriga frågor klarade han utan minsta problem.

Jag kände själv att jag blev avslappnad och faktiskt väldigt inspirerad. Hann inte kolla på twitter en enda gång, var helt upptagen med att lyssna. Björklund är en riktigt kunnig politiker.

Det är väldigt kul att det har blivit såpass stort fokus på utrikespolitiken, där är Folkpartiet verkligen rätt parti för mig. Min blogg handlar mycket om precis den typen av åsikter som Jan Björklund ger uttryck för om Afghanistan.

Försvarspolitiken är också en viktig fråga för mig, och den berördes i programmet. Björklund vill återmilitärisera Gotland och rusta upp försvaret så att Sverige kan försvaras. En radikal tanke i Sverige idag.

Dorsins elaka parodisång var rätt kul faktiskt. Det är mycket om ordning och reda, batonger och den typen av kritik som riktas mot Björklund. Där tycker jag han kan ta åt sig, jag skulle vilja se honom prata mer om frihet.

Folkpartiet är ett liberalt parti, och därigenom ett frihetsparti. Dorsin dängde på Björklund om övervakning, FRA och Ipred. Det är mycket bra, den kritiken borde ha tagits upp i programmet. Folkpartiet är på fel spår i dessa frågor och behöver kritiken.

Björklund fick möjlighet att förklara varför vi inte kan ha för höga skatter på höginkomsttagare – då sticker dom ifrån Sverige. Det var ett härligt klarspråk, och faktiskt också med en viss ton av ideologi. Det ska löna sig att arbeta, även när man har höga inkomster.

Till sist, Björklund flunkade två av tre ordfrågor. Dåligt, jag kunde allihop!

Men summa summarum – imponerande insats av Jan Björklund. Härligt att få höra en så kunnig politiker hantera en tuff utfrågning. MVG!

Här är länk till Dorsins sång om Björklund. Svängig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.