”Låg intellektuell kvalitet”

Johnny Munkhammar står för dagens skönaste sågning av Sahlin & Östros debattartikel idag:

Idag presenterade Mona Sahlin och Thomas Östros på DN Debatt samma jobbpolitik som redan är känd, men nu ska den specifikt lösa långtidsarbetslösheten. Två forskare har granskat den rödgröna jobbpolitiken. Ett av deras påpekanden är att förslaget om högre a-kassa bidrar till längre tider av arbetslöshet.

Granskningen är mycket väl värd att läsa. Den visar hur det rödgröna alternativet helt saknar saklig grund. De föreslår en liteln generell sänkning av arbetsgivaravgiften, som ska leda till fler jobb, men anser bestämt att halveringen av arbetsgivaravgiften för de unga inte skapar jobb. De föreslår 12 extra miljarder till kommunerna, som ska skapa jobb, men tidigare extrabidrag har inte lett till jobb – annat än ett antal nya byråkrater.

Och så vidare. Mycket låg intellektuell kvalitet. (min fetstil)

Läs granskningen här – >

Dick Erixon skriver också om de rödgrönas utspel: Vill S åter börja gömma undan arbetslösa?

[…] den politiken känner vi ju igen från Göran Perssons tid vid makten.  Mängder med människor fördes över från arbetsmarknaden till förtidspension. Folk skulle bort från arbetslöshetsstatistiken, som på det sättet manipulerades. Frisserades. Allt för att S-regeringen skulle kunna skryta med låga arbetslöshetssiffror.[…]

Nära 185.000 personer har alltså klivit fram ur de skrymslen som S-regeringen gömt undan dem.

Att då de långtidsarbetslösa ökat, som Mona Sahlin anklagande anger i sin artikel, från drygt 80.000 personer i juni 2006 till 140.000 personer i juni i år är då inte märkligt. […]

Socialdemokraternas trovärdighet ökar inte av att man försöker manipulera statistiken. Varken under Göran Perssons tid eller nu. Det är inte statistiken som är huvudsaken, det är att människor får lämna utanförskapet och söka sig till arbete och egen försörjning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.