Gravar eller ”gravar”?

DN rapporterar ett TT-telegram om att Israel förstört muslimska gravar, vilket får Henrik Alexandersson att utropa att Israel är PR-analfabeter. Men via Elder of Ziyon kände jag redan till uppgifter om denna gravplats. Israel National News skriver om händelsen:

The Mamilla Cemetery is located on the outskirts of Jerusalem’s Independence Park (Gan HaAtzmaut), between Agron and Hillel Streets. It is an ancient Muslim cemetery containing several dozen graves, which has been in a state of severe disrepair for more than a century, despite being under the supervision of the Muslim Waqf.

In recent days, however, there has been much hustle and bustle in the cemetery, and its seems to be growing from day to day, cutting into land that is a part of Independence Park. Trucks, tractors and other heavy machines come and go, dumping building materials, which workers then shape into Muslim-style tombstones with no one buried beneath them. Dozens of these faux-graves are being created on the eastern end of the park, in row after row, where only bare earth and grassy areas existed until now.

På Israel National News finns bilder och även en film av de nyanläggda gravarna.

TT har inte bemött dessa uppgifter i sittt telegram, utan man går bara på Al-aqsastiftelsens uppgifter. Säga vad man vill om Al-Aqsa, men enligt mig bör man i alla fall se till att kontrollera deras uppgifter.

TT skriver i sin artikel att man inte lyckats nå någon från borgmästarkontoret för en kommentar, men man hade också kunnat googla för att läsa deras kommentarer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.