FP står för språktest

Gulan Avci och Nina Larsson skriver idag på SvD Brännpunkt: Språktest bra för integrationen

Grundläggande kunskaper i svenska språket är avgörande för att kunna ta makten över sitt eget liv, känna sig delaktig i samhället och öka möjligheterna att komma ut på arbetsmarknaden. Undersökningar tyder på att hyggliga kunskaper i landets språk ökar chansen att få jobb med upp till 24 procent. De med goda kunskaper i svenska får oftare anställning än de som har lägst kunskaper. […]

Inom Alliansen finns olika syn kring medborgarskapsfrågan. Folkpartiet liberalerna är det enda parti som så tydligt driver frågan. Nu är det dags för övriga partier inom Alliansen att ompröva tidigare beslut. Vi har inte råd att vänta längre. En fungerande integrationspolitik sätter språket i främsta rummet. Språkkravsfrågan är en sådan.

Bra att Folkpartiet vågar prata integrationspolitik. Språkkunskaper är en central del av medborgskapet, och många immigranter pratar idag för dålig svenska.

Språkkrav är en självklarhet, och språktest är vägen dit.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.