Seminarium med SlösO

SlösO
SlösO Johan Ingerö och Robert Gidehag

Idag har jag varit på ett seminarium med skattebetalarnas förening: Pengarullningen i Almedalen. Jag var bara med under början av föredraget som leddes av ombudsmannen mot slöseri med skattepengar – SlösO. Denne ombudsman heter Johan Ingerö.

Johan berättade om de tio dummaste utgifterna inom svensk politik. De flesta exemplen kommer från svenska kommuner och handlar ofta om stora byggen.

Johan tog upp hanteringen av idrottsparken i Norrköping. Där har kommunen byggt en arena för 300 miljoner. När arenan väl var byggd åkte IFK Norrköping ur allsvenskan och har nu Superettans i särklass bästa arena.

Nyligen hamnade IFK Norrköping i ekonomiskt trångmål, och kommunen valde då att ge bort arenan till IFK.

Johan pratade om att det finns en utgiftskultur i svensk kommunpolitik. Det stämmer verkligen och det är väldigt positivt att SlösO nu finns och sätter press på kommunerna. Kanske kan detta bli början på en kulturförändring.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.