Rödgröna sedelpressen rullar

Idag presenterade vänsterpartierna en ny uppgörelse som innebär att man alltid lovar att lägga mer pengar än alliansen på välfärd – 12 miljarder närmare bestämt.

Henrik Alexandersson kommenterar:

De rödgröna lovar i dag att alltid övertrumfa den borgerliga alliansens vallöften med 12 miljarder kronor.

Alltid. Det är inte klart exakt hur dessa pengar kommer att användas. Bara att vänstern alltid är beredda att sätta sprätt på 12.000.000.000 kronor mer än de borgerliga.

Är detta verkligen helt seriöst? Tja, för dem som vill se ett bidragssverige med en ständigt svällande, lättjefull byråkrati är det naturligtvis strålande nyheter.

För vänsterpartierna finns det alltid mer pengar att ta. Det här med ekonomi har inte helt gått hem hos Sahlin och hennes vänstervänner. Carl B Hamilton kommenterar:

Oppositionen förutsätter felaktigt att en lägre skattesats (=skattesänkning) innebär lägre totala intäkter för det offentliga. Men så behöver det inte vara. I Sveriges fall kan vi tvärtom se att lägre skattesatser under senare år har kunnat kombineras med en lägre statsskuld än när regeringen tillträdde.

Det är också intressant hur Mona Sahlin pratar om “jobben”. Det enda konkreta vi har sett i jobbförslag är jobb i offentlig sektor. Dessa jobb kostar samhället mer än de genererar och tillför därför inget. I övrigt har man presenterat en fördyring för ungdomsjobb och skattehöjningar för vanligt folk.

Mats Odell kommenterar i SvD:

– Detta visar på oppositionens totala kollaps. De Rödgröna lovar utan analys och med förbundna ögon större satsningar än oss, säger Mats Odell.

Summa summarum, det här med ekonomi är inte vänsterpartiernas starka sida. Om man inte bryr sig så noga finns det alltid mer pengar att ta. Och de ska läggas på offentlig sektor, vare sig det behövs eller inte. Samtidigt som de höjer skatterna för vanligt folk.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.