Jan Björklund en bra ledare

DN publicerar idag en undersökning som är lite trist för Folkpartiet på vår stora dag i Almedalen:

Folkpartiet har blivit ett enfrågeparti under Jan Björklunds ledning. För att kunna nå framgång i höstens val behöver partiet bredda sin profil och väcka liv i sin socialliberala ådra, enligt Synovates mätning inför partiets dag i Almedalen.

Att fp är ett enfrågeparti är inget negativt egentligen. Vår starka skolpolitik är det som räddar oss från att dela kd och centerns problem och sniffa runt fyraprocentsspärren.

Synovate menar att vi borde lyfta fram de socialliberala frågorna. Jag tror det stämmer men inte på det sätt som de flesta tror.

Socialliberal i meningen socialdemokrat är en stendöd linje. Moderaterna har flyttat sig in i mitten och är ett socialliberalt parti. Vi måste profilera oss mot de andra partierna. Linjen om “mera bidrag och vara snäll mot alla” har vi provat och då var vi på väg ur riksdagen.

Jag tror att den enda vägen för fp är att gå i en liberal riktning, samtidigt som vi knyter an till vår sociala profil. Devisen “att ställa krav är att bry sig” tror jag är en viktig kompass.

Integrationspolitiken är något som vi borde ta upp igen. Det är närmast en bedrift av Nyamko Sabuni att hon inte har synts någonting i media under de svårigheter som har varit i våra förorter.

Försvarspolitiken tror jag kan vara en viktig fråga. Den signalerar att fp är redo att bli ett större parti – försvaret är en statsmannamässig fråga som passar Jan Björklund.

Jag tror att Jan Björklund borde lyfta upp en “mjuk” fråga och prata mycket om den – varför inte våld mot kvinnor?

Vi borde ta upp integrationspolitiken, samtidigt som vi driver försvarsfrågor och liberala profilfrågor som avskaffande av värnskatten.

Ser fram emot Jan Björklunds tal ikväll!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.