”Abbas vill inte ha fred”

Bloggaren Elder of Ziyon skriver om turerna kring fredsförhandlingarna i mellanöstern. Han menar att det inte har skett någon förändring i Mahmoud Abbas position, trots att det framställs i medierna som att han pressats av arabländerna att gå med på förhandlingar.

Elder of Ziyon menar att hela fredsprocessen från palestinska ledarskapets sida är en “smoke screen”:

The fact is that Palestinian Arab statehood was never the goal. Palestinian Arab nationalism was never a positive movement for the liberation of a people. Since its inception, it has been a reaction and a weapon against Zionism and Jewish self-determination, not a desire to see a Palestinian Arab nation emerge. The idea that Jerusalem is a necessity for such a state proves the point – if a people yearn for freedom, they should eagerly accept a state being handed to them. Only if the goal of the state is to weaken and ultimately destroy another state does this entire farce make any sense.

A people yearning for independence would pressure their leadership to accept that independence as quickly as possible, not to wait for years for more and more concessions. A people yearning to be free would be working on real state-building. They would be demanding that their brethren be released from the UN-administered camps in their very midst. They would be insisting that their people who are stuck in neighboring countries be either given equal rights in those host countries – or allowed to emigrate into their “promised land.”

None of this is happening. Instead, the world is sidetracked and distracted by these silly games of “direct talks” and “written guarantees” which are simply smokescreens for the fact that Palestinian Arabs have been screwed by their own and other Arab leaders for decades. They were pawns in 1948 and they are no less pawns today, for the exact same reason – to enable the Arab nation to pressure, weaken and ultimately destroy Israel.

För mig är det tydligt att Mahmoud Abbas och Fatahs ledarskap inte strävar efter fred. De är inte demokrater, och vill inte sitt folks bästa. Framför allt vill de gynna sig själva.

Elder of Ziyon har också skrivit om en opinionsundersökning som visar att det palestinska folket inte är intresserade av fred om inte “rätten att återvända” uppfylls. Rätten att återvända innebär att alla palestinier som fanns på israeliskt territorium samt deras ättlingar ska få “återvända” till Israel. Det innebär att Israel upphör att existera som judisk stat.

Klarsynt skrivet av Elder of Ziyon. Som jag tidigare har sagt håller Abbas och det palestinska ledarskapet freden i sina händer. Om pressen ökade på dem skulle fredsprocessen kunna komma igång.

Idag vinner Abbas och andra på att obstruera fredsprocessen och se världen öka pressen på Israel.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.