Recension Neo nummer tre

Redan innan Ship to Gaza hade jag på min balkong läst igenom nya numret av Neo. Tyvärr har recensionen dröjt, men nu är det dags.

Temat för detta nummer av Neo är “Banker, biljoner och bailouts”, och spinner vidare på debatten kring Johan Norbergs film “Överdos”.

Omslagspojke och huvudnummer i tidningen är Anders Borg. Intervjun görs av Johan Ingerö som verkligen briljerar. Initierade frågor och ett mycket tjusigt språk. Johan Ingerö bemästrar både bloggformatet och de tunga intervjuerna – imponerande.

Ekonomitemat följs upp bland annat med en intervju med tyska ekonomen Karen Horn, känd från Överdos.

Paulina Neudings reportage från gaymeckat Tel Aviv är mycket intressant. Ironiskt nog har de ultrakonservativa hjälpt fram Israels honosexuella.

Neuding har också en intressant intervju med tre kurdiska kvinnor, Sakine Madon, Dilsa Demirbag-Sten och Gulan Avci. Det vore intressant att se Neo ta sig an den svenska kulturen på samma sätt som man pratar om den kurdiska.

Andra intressanta artiklar är den om Geert Wilders rättegång samt den om Tea Part-rörelsen i USA. Eller intervjun med roliga Göran Hägglund.

Något som jag tyckte var rejält segt var dock den fyra sidor långa texten om västerländsk litteratur. Den typen av akademiska texter hör hemma i Axess och känns malplacerade i Neo.

Det gäller för Neo att hitta en egen stil som inte blir en sämre kopia av Axess. I detta nummer tycker jag man har tagit ett stort steg mot detta mål.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.