Juridiken avgör

Så här ett dygn efter händelserna utanför Gazas kust har jag några tankar.

För mig hänger det mesta på juridiken – såvitt vi vet ägde bordningen rum på internationellt vatten. Jag vet också att Israel har en förklaring. Man hävdar att det pågår en väpnad konflikt. Se Klamberg.

Så för mig handlar det om att reda ut det juridiska läget, och särskilt då höra mer om vad Israel anför och om det är rimligt. Det är pudelns kärna i debatten för mig just nu.

Dessutom vill jag se Israelvännerna på banan. Inte som försvarare av allt som Israel gör och säger utan för att hyfsa debatten och balansera.

Särskilt vill jag se ett uttalande från riksdagens självutnämnde “starkaste Israelvän” Jan Björklund. Man kan inte ta sådana ord i sin mun och sedan huka när Israel hotas. Folkpartiets uttalande lämnar mycket att önska.

Se intervju med Mathias Sundin i Folkbladet.

Viktigast av allt vill jag beklaga denna enorma tragedi för Israel och världen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.