”Invasion av den moraliska armadan”

Mattias Svensson länkade igår till en oerhört bra text av israelkritikern Brendan o’Neil: Gaza flottilla: invasion of the moral armada:

Many people are understandably concerned about the siege of Gaza by Israel. But the flotilla incident this week confirms that there’s a more pressing, profound and almost completely unquestioned problem today: the intellectual, moral siege of Israel by the Respectable World. There is nothing remotely progressive, far less radical, in the transformation of Israel into the whipping boy of a motley crew of Western moral entrepreneurs, radical Islamists and momentum-seeking left-wing activists. In fact it is fuelled by a quite intense hypocrisy and political opportunism, and it is warping the political dynamic in the Middle East, making life worse for Israelisand Palestinians.

Svårt att klippa några särsklida stycken, en text som är läsvärd i sin helhet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.