Gröna halmgubbar mot Israelvänner

Jakop Dalunde och Maria Ferm från Grön Ungdom har skrivit en artikel på Newsmill där bland annat undertecknad hängs ut: Ovärdigt av borgerliga toppolitiker att försvara Israels attack.

Det kan aldrig, under några omständigheter, vara ok att skjuta på biståndskonvojer. Att framstående företrädare för de borgerliga partierna går ut och försvarar, förminskar eller försöker prata bort Israels agerande gör oss ledsna och förbannade. […]

Oppositionsrådet och riksdagskandidaten Mattias Sundin (FP) tycker att det är ”bisarrt” att Israel skulle vara ansvarig. Folkpartisten Erik Svansbo går ännu längre. Han menar att aktivisterna på båtarna ville dö och bli martyrer.

Som jag förstår Jakop Dalunde och Maria Ferm syftar till denna text från mitt blogginlägg:

Det finns också information enligt ovan att personer från den turkiska gruppen ville bli martyrer.

Dalunde och Ferm har alltså ändrat mina åsikter, för att sedan attackera mig för något jag inte sagt. Detta brukar kallas för en halmgubbe.

Jag respekterar att jag blir kritiserad för att jag inte ögona böj tagit avstånd från Israel som resten av Sverige verkar ha gjort. Men jag kan inte annat än att beklaga att Grön Ungdom väljer att förvrida mina åsikter.

Mathias Sundin har kommenterat.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.