Correns slentrianmässiga israelkritik

Corren publicerar idag en israelkritisk krönika. Den följer på en mängd kritiska krönikor, t ex denna och denna.

Dagens krönika är relativt nyanserad, men kompletteras i papperstidningen med rubriken “det krävs en oberoende utredning”. Corren anför inga särskilda krav varför, annat än att detta krävs för att blidka omvärlden. Istället fokuseras större delen av artikeln på den mängd information som framkommit om de turkiska aktivisterna på Mavi Marmara.

Det vore intressant att höra vad Corren själva tycker. Som jag skrivit i min newsmill-artikel är det juridiska läget relativt klart. Eftersom Israel är i krig med Hamas ger folkrätten dem rätt att borda på internationellt vatten.

Om det juridiska läget är klart, och det samtidigt är tydligt att våldsamheterna på båten var väl planerade och initierade av de turkiska aktivisterna, varför ska då Israel fråntas rätten att utföra sina egna utredningar? Varför ska inte samma standarder gälla för Israel som för andra västerländska demokratier?

Corren har insikten om att incidenten på Ship to Gaza inte är så självklart som svenska medier anser. Men ändå hänger man sig åt slentrianmässig israelkritik. Beklagligt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.