Blockad för vapen till Gaza

Claes Arvidsson har skrivit om Hamnarbetarförbundets blockad av Gaza:

Ett tips i all vänlighet.

Blockaden behövs inte.

Den israeliska regeringen har beslutat att släppa in alla varor som inte har militär användning och kan användas för att stärka Hamas – enligt en öppen lista över förbjudna produkter (tidigare arbetade man med hemliga listor över vad som var tillåtet).

Israel har alltså öppnat sina gränser för alla varor som inte har militär användning, ändå blir de utsatta för Hamnarbetarförbundets blockad. Hamnarbetarna vill slopa kvarvarande blockaden. Expressen skriver om ämnet:

Men förtroendemannen Erik Helgeson slår ifrån sig kritiken.
– Så fort man tar ställning för Gaza buntas man ihop med Hamas. Detta är verkligen inte det vi gör. Detta är rent humanitär aktion, säger han till GT.se.

En rent humanitär aktion för införsel av varor som kan stärka Hamas, bland annat vapen.

Den enda slutsatsen man kan dra av detta är att Hamnarbetarförbundet vill tillåta införsel av varor som har militär användning och kan stärka Hamas. Alternativt att de inte har brytt sig om att kolla vad som har hänt på Gazafronten.

Fria Moderata Studentförbundet kommenterar i ett pressmeddelande:

– Att så tydligt ta ställning för Hamas och deras rätt att havsvägen utan kontroll ta in vad helst de önskar, inklusive vapen, är en manifestation av hat mot Israel, inte ett stöd till den lidande befolkningen. De som verkligen vill ha fred i mellanöstern bör istället ta avstånd från terroristgruppen Hamas och det hemska lidande de åsamkat Gazas befolkning.[…] säger Gustaf Dymov, förbundsordförande för Fria Moderata Studentförbundet.

De erbjuder sig också att hjälpa till att lasta de israeliska varorna.

Jag undrar för övrigt vilka andra blockader som hamnarbetarförbundet ska genomföra. Nu har de satt israel i blockad eftersom de vägrar föra in vapen till Hamas, och för att de vägrar gå med på att utredas av en internationell utrededning som troligtvis skulle ledas av diktaturer.

Vad fick dem att välja mellanösterns enda demokrati före världens skurkstater? Burma, Nordkorea, Iran, Kuba kan fritt transportera sina varor till Hamnarbetarförbundet. Men när Israel vägrar släppa in vapen till Hamas, då blir det blockad!

Om Sverige hade en regering med någon som helst känsla för rätt och fel i utrikespolitiken skulle de ingripa.

GP har skrivit om blockaden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.