Blair: Inga hjälpflottiljer behövs

Tony Blair är representant för fredsinitiativet kvartetten och har utalat sig om flottiljerna på väg mot Israel: “No need for aid flottilas, says Blair

“Where I divide from some others in the international community is that I think that Israel has got a genuine security concern that it is entitled to meet,” said the former British prime minister. “For me, the fact that Israel says, ‘Look, we’re not going to allow things into the [Gaza] seaport, but you can bring them to Ashdod, and we can check them, and then they can come on to Gaza,’ I think that is a reasonable position

Han pratar också lite om Hamas och deras rätt att sitta ned och förhandla med Israel:

If Hamas wanted to be “part of a negotiation for a state of Palestine and a state of Israel,” he elaborated, it would have to shift its position from “saying we reserve the right to kill your citizens at the same time as we’re having this talk.”

Blair har helt rätt. Hamas har förklarat krig mot Israel och strävar efter att utrota staten. En förhandling i ett sådant läge kan helt enkelt innebära att Hamas förhandlare ställer sig upp och skjuter sin motpart.

Men så långt har inte många svenska mellanösterndebattörer tänkt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.