Antisemiter stöttar Palm

Veronika Palm har nu gjort en halv pudel, eller är det ens en pudel?

Jag har nu förstått att sångcitatet när det rycks ur texten av vissa debattörer på nätet uppfattas som på gränsen till antisemitiskt. Det var naturligtvis aldrig min mening att uttrycka något sådant. Som sedan länge engagerad i fredsarbetet i Mellanöstern vet jag vikten av att skilja på staten Israels aggerande och den israeliska befolkningen. Om någon känt sig illa berörd så är jag verkligen ledsen för det. Och vill be om ursäkt.

Det är ganska svårt att rycka texten ur sitt sammanhang, och det spelar faktiskt ingen roll om det är en sångtext. Palm kollektiviserar judar, och inlägget ligger fortfarande kvar på nätet. Kommentarerna visar också vilka som lockas av hennes budskap. T ex denna:

Tråkigt för dig att du har drabbats av lobbyns fradgatuggande vrede. Hoppas det ger en insikt om hur det ligger till med debatten. Det är inte bara Gaza som behöver befrias tydligen.

Men detta är uppenbarligen inget som bekymrar Palm. Hennes uttalanden om “dom Utvalda” ligger kvar, tillsammans med de antisemitiska hejaropen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.