All-time high och hatmejl

Under de förflutna dagarna har min bloggs besökarantal peakat till all-time-high, 2000 unika träffar på en dag. Oerhörda mängder kommentarer har ramlat in, från folk som aldrig kommenterat.

Ni som har följt min blogg ett tag vet att jag har brukat uttrycka mig väldigt kontroversiellt. Men denna gång var jag oerhört mån om att hålla huvudet kallt. Ändå har jag fått mer hatiska kommentarer än någonsin.

Idag fick det hela sin förklaring – bloggen Alliansfritt Sverige har frontat sin hemsida med ett påstått uttalande om mig. Man har med citattecken påstått att jag sagt något i stil med att “hjälparbetarna ville dö”. Här är inlägget.

När ni läser inlägget kommer ni se att det inte är så farligt idag. Men tidigare var mitt påstådda uttalande i rubriken, samt att jag blev utnämnd till extremaste högerkommentatorn. Därav hatiska kommentarer och faktiskt även mina första hatmejl.

När jag upptäckte den felaktiga citeringen tog jag kontakt med Alliansfritt Sverige. Till min förvåning möttes jag av stor förståelse och en omedelbar rättelse från Björn Fridén.

Visst är det beklagligt att jag blivit felciterad, men det jag tar med mig från detta är som sagt förståelsen och den positiva responsen från Alliansfritt Sverige. Heder till Fridén och Co, som nu faktiskt till och med publicerat en separat rättelse och ursäkt till mig.

Jag har även varit i kontakt med Jakop Dalunde och Maria Ferm på Grön Ungdom. I sin debattartikel från igår sprider de vidare den felaktiga bild som Alliansfritt Sverige också gjorde tidigare.

Men även här möttes jag av förståelse – Jakop Dalunde ringde upp mig och lovade en rättelse på sin blogg. Tyvärr har den inte dykt upp än, men jag väntar med spänning.

Det har varit ett extremt tryck i debatten de senaste dagarna, jag har inte upplevt något liknande. Det finns anledning att återkomma till det i senare blogginlägg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.