Aktivisterna var våldsamma

Nu sprids nya filmer från Mavi Marmara, där bland annat Expressen hjälper till att sprida aktivisternas budskap om att de inte var våldsamma. Det är en organisation kallad CulturesOfResistance.org som står bakom filmerna.

Budskapet som förs fram i filmerna är att aktivisterna var fredliga. I det här inslaget från Democracy now, erkänner själv en av aktivisterna från båtarna att en soldat behövde vård, och bekräftar att han avskiljts från sina kollegor.

Varför behövde soldaten vård? Hade han ramlat och slagit sig?

Elder of Ziyon bloggar om en video där kaptenen för Mavi Marmara intervjuas och bekräftar att en grupp turkiska aktivister som bordade skeppet i Istanbul tog kontroll över båten och framställde vapen – kedjor och metallstänger. Elder of Ziyon har gjort en utskrift av intervjun som finns att läsa på hans blogg.

Det finns mycket idag som tyder på att en grupp väl tränade och förberedda våldsmän gick ombord på skeppen och förberedde ett våldsamt angrepp på de israeliska soldaterna. Om detta stämmer så har aktivisterna på det turkiska skeppet lierat sig med dessa våldsmän, och nu ursäktar deras aktioner.

Vad som däremot är ställt bortom allt rimligt tvivel är att aktivisterna var våldsamma. Det är patetiskt att höra representanter från flottiljen påstå motsatsen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.