Uppsalaresa med Axess magasin

Idag sitter jag återigen på ett tåg, men idag kommer jag åka förbi Stockholm till Uppsala för att fira en barndomsvän som fyller 30.

Det var väldigt trevligt sist att läsa tidning och blogga om det så jag slog till med ett nummer av Axess magasin. Priset var hutlösa 75 kr.

Jag har tidigare läst Axess magasin och upplevt den som oerhört torr och tråkig. Men nu har den grafiska formen förändrats, och framför allt har jag fått indikationer på att denna tidning inte är så tråkig längre.

Omslaget pryds av Ayaan Hirsi Ali, med underrubriken “till upplysningens försvar”. Jag är bekant med reportaget, vilket utlöst en stor debatt i bloggvärlden mellan Dick Erixon på Hirsi Alis sida och Dilsa Demirbag-Sten och Sakine Madon på andra sidan.

Man blir onekligen nyfiken.

Redan efter en kort bläddring får jag oerhört positiva vibbar. Känns som DN Kultur borde kännas. Utbildande, välskrivet, djuplodande och provokativt.

Tänkte återkomma med reflektioner och jämförelser med magasinet Neo i ett senare blogginlägg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.