SVT rapport om DN debatt

Gårdagens DN debatt om Vilks förtjänar att läsas även idag.

Liberala publicister: Med fara för sitt eget liv har Lars Vilks visat var gränsen för yttrandefriheten numera går i Sverige. Vi ser med oro på hur en stor del av det svenska etablissemanget sviker yttrandefriheten och upplysningens värderingar i fallet Lars Vilks. Det gäller inte bara reaktionen från Sveriges äldsta universitet – symbolen för den svenska upplysningstraditionen – utan också hur Publicistklubben och Pressombudsmannen valt att fördöma Vilks. Svenska opinionsbildare, nyhetskanaler, konstnärer, publicister, journalister och författare döljer sig bakom svepskäl när de väljer att gå skränande islamister till mötes. Lars Vilks förtjänar ett aktivt stöd i den fortsatta kampen för några av samhällets allra viktigaste principer, skriver Paulina Neuding och Johan Lundberg.

DN debatt gör avtryck, och igår i SVT Rapport gjordes ett inslag om Vilks och namninsamlingen för att han ska få återvända till Uppsala Universitet. Uppsala Universitet hade fortfarande inte bestämt sig om man skulle vika ned sig för våldet eller inte. Så det krävs att fler skriver på.

Publicistklubbens ordförande blev intervjuad och sa att hon visst var för yttrandefrihet och att allt annat var en lögn. Detta kallas omvändelse under galgen. Hursomhelst stöttade hon att Vilks skulle återvända till Uppsala för att hålla sin föreläsning. Hyckleri, men oerhört välkommet.

Johan Ingerö hade bästa kommentaren.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.