Ship to Hamas seglar vidare

Som de flesta säkert vet seglar nu ett antal båtar mot Gaza, för att avhjälpa en humanitär kris som inte finns. Camera skriver om vilka som är på båtarna:

European Campaign to End the Siege of Gaza (ECESG), headed by Dr. Arafat Madi, is a pro-Hamas umbrella group made up of more than 30 pro-Palestinian groups in Europe. Madi himself is the executive director of the Palestine Return Center, based in London which is closely aligned with Hamas.

Insani Yardim Vakfi (IHH), or Humanitarian Relief in Turkey, is a Turkish-Muslim group. Bülent Yildirim, IHH chairman, is said to be the driving force behind the flotilla. Israel has outlawed IHH because of its fundraising activity for Hamas and its association with jihadist forces.

Här kan man läsa mer om IHHs stöd till Hamas. Fred i Mellanöstern skriver vidare om Ship to Gazas kopplingar till Hamas:

I den ceremoni som aktivisterna organiserade i Istanbul i lördags för de båtar som avgick därifrån deltog bl.a. två Hamasledare och en jordansk medlem i det islamistiska Muslimska Brödraskapet, enligt israeliska säkerhetskällor. Ledaren för den turkiska organisationen IHH, som deltar i båtkonvojen tillsammans med Ship to Gaza, höll ett tal där han jämförde Israel med Nazityskland. En video från delar av ceremonin kan ses här.

Ship to Gaza består av aktivister, där vissa stödjer Hamas, och där resten blundar för Hamas brott.

Flottiljen har också vägrat att ta upp frågan kring den kidnappade soldaten Gilad Shalit:

A lawyer representing the family of Gilad Shalit, an Israeli soldier kidnapped by Hamas in 2006, approached the organizers of the Free Gaza flotilla. The Shalit family asked the pro-Palestinian group to bring letters and food packages to the kidnapped soldier, who has been denied Red Cross visits by his Hamas captors. In exchange, the family, which has the sympathy of all Israel and the ear of the Israeli government, offered to lobby to give the flotilla docking rights in Gaza. The response from these humanitarians: no!

Fred i Mellanöstern har en samling bilder från det kramkalas med Hamas som utbröt när Ship to Gaza anlade på sin förra resa. Ingenting tyder på att det blir annorlunda denna gång.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.