PLC på tåg: ”Alliansen måste vinna!”

Johan Hedin på Peace, Love and Capitalism har utsetts att åka med på Alliansens tågturné och förklarar sin syn på Alliansen och Vänsterpartierna:

Jag har – som den uppmärksamme läsaren säkert märkt – en hel del synpunkter på reformtakten i landet. Sverige behöver en rejäl kursändring; styra bort från alla socialistiska strävanden och spaka ut på friska marknadsliberala vatten.

Helt klart är dock att alternativet vore förfärligt.

Bra betraktelse av Johan. Vi som tror på liberala reformer måste nu sluta upp bakom alliansen. Det handlar om mer än att få sina politiska drömmar uppfyllda. Vänsterns politik skulle sänka Sverige:

Med märkliga hemvävda teorier om att folk jobbar mer om man höjer taket i a-kassan, stora skattehöjningar med kraftiga negativa konsekvenser på arbetsmarknaden som följd och gigantiska satsningar på infrastruktur för pengar som inte finns.

Vänsterpartierna kommer att – om de ska hålla sina vallöften – kasta Sverige in i en negativ budgetspiral. Högre skatter -> sämre företagsklimat -> lägre tillväxt -> färre jobb ->färre som betalar skatt -> ännu högre skatter -> ännu sämre företagsklimat…

Mona Sahlins politik är ofinansierad. Man tar det på kortet och skickar notan till skattebetalarna – vanligt folk som sliter och jobbar. Tobleronepolitik är en korrekt beskrivning. Som Mats Odell sa till TT:

“TT: Jämställer du Tobleroneaffären med dagens rödgröna politik?

Mats Odell: Nej, det handlar om mycket mer pengar nu.”

Alliansen måste vinna och nu är det upp till oss liberaler att lyfta dem fram till seger. Nu kör vi!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.