MP: Låna till fastighetsskatten

Miljöpartiet försvarar deras nya skatt på fastigheter. De som har högt värderade hus ska betala mer i skatt, även fast många av dessa inte har så gott ställt. Då vill Mijöpartiet och de andra vänsterpartierna att de ska låna för att betala skatten. Mikaela Valtersson förklarar i Ekot:

om inkomsterna inte skulle räcka till så tycker hon att villaägaren kan höja lånen på sitt hus eller sälja.– Har man en dyr villa, även om man köpte den för mycket lägre pris, så har man också en möjlighet att ta lån på sitt hus. Man har ju ett kapital som ligger i botten och som är en tillgång som man sedan kan sälja eller ta lån på.

Så du menar att det är rimligt att ta lån på sin fastighet, eller till och med sälja den, för att kunna betala en fastighetsskatt?

– Man har den möjligheten om man vill. Det är en tillgång som inte alla människor har.

De människor som trots låga inkomster har gjort en bra fastighetsaffär ska nu få känna att de lever. Johan Hedin kommenterar:

I vänsterns värld har du nämligen inte rätt till det du äger. Det hus du en gång köpt anser sig vänsterpartierna ha rätt till en del av. Varje år. Och att de utan vidare mankemang kan höja denna “sin” andel av det du köpt och i den enfald trodde dig äga.

Har du inte råd att betala det som staten, vänstern och Mikaela Valtersson anser sig ha rätt att kräva av dig? Då får du ta ett lån för att betala skatten.

Fy fan.

Se även Adam Cwejman och Sanna Rayman

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.