JK: Muhammedbilder hets mot folkgrupp

I Sydsvenskan kan man idag läsa om Justitiekanslerns senaste utspel:

Skånepartiet har under april placerat ut affischer på ett tjugotal platser i Malmö. Affischerna föreställer en teckning av profeten Muhammed naken, med en nioårig hustru vid sin sida.

Flera privatpersoner har polisanmält. Polismyndigheten i Skåne har i sin tur lämnat anmälan vidare till Justitiekanslern, JK, som är ensam åklagare i tryckfrihetsbrott.

I går kom JK till beslutet att affischen innehåller missaktning mot muslimer. En förundersökning avseende tryckfrihetsbrottet hets mot folkgrupp ska därför inledas.

Att rita fula bilder av islams profet Muhammed är en kränkning mot religionen islam. Självklart kommer många muslimer att bli förbannade över detta. Men för att se detta som missaktning mot muslimerna själva måste man misstolka begreppet hets mot folkgrupp grovt.

Att kränka religioner är en del av vår västerländska kultur. Se till exempel Piss Christ.

Men nu attackerar alltså justitiekanslern denna tradition – de verkar för att begränsa yttrandefriheten på ett alarmerande sätt.

Lägg till detta hur diskrimineringsombudsmannen stöttar könsdiskriminering i islams namn så får vi ett obehagligt mönster. Svenska myndigheter ger islam en särställning och går på så sätt religiösa extremister till mötes, vilket ytterligare driver på det våld och hot som de utövar mot vårt samhälle.

Hets mot folkgrupp är i sig en styggelse är i sig en styggelse. Men den här tolkningen av lagen saknar fullständigt rim och reson.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.