Expressens naivitet hjälper Hamas

Expressen skriver idag om att Israel måste häva blockaden mot Gaza, och släppa in “Ship to Gaza”. De bjuder också på en analys av situationen:

Det brukar sägas att blockaden är nödvändig för att avvärja hotet från Qassam-raketer, men trots ett och halvt års blockad kände sig Israels tvunget att föra ett krig inne i Gaza för att stoppa dem förra vintern. Sedan dess har raketerna varit sällsynta. Fallet med den tragiskt kidnappade israeliska soldaten Gilad Shalit har heller inte närmat sig någon lösning.

Det enda som kan få honom fri och långsiktigt stoppa raketattackerna mot södra Israel är en uppgörelse med Hamas.

Det är intressant med svenska tyckare som sitter här i trygga Sverige och recenserar Israels agerande.

Om nu Expressen ser en möjlig uppgörelse med Hamas kan det vara läge att lägga ut texten. Det är nämligen så att Hamas vill förgöra Israel. Så den enda uppgörelse Hamas går med på är att Israel förgör sig själva.

Expressen förespråkar ett avskaffande av blockaden. Idag släpps humanitär hjälp igenom, och det finns ingen humanitär kris i Gaza.

En fullständig öppning av gränserna skulle såklart stärka Hamas, och göra det möjligt för dem att öka takten i sin upprustning. Hur har Expressens ledarredaktion tänkt sig att detta ska hjälpa freden?

Expressens naivitet är oerhört långtgående, och hjälper inte Gazas civila. Det hjälper däremot Hamas och deras kamp för att förstöra demokratin i mellanöstern.

Se även Fred i Mellanöstern.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.