Behandla V som SD

Roland Poirer Martinsson har en viktig krönika i SvD idag:

Varför skulle det vara värre med en regering som godkänns av riksdagen med SD:s stöd, än en regering som skänker taburetter åt det gamla kommunistpartiet? Om man vill värna Sveriges demokratiska historia genom att betvinga SD – och det vill man – varför ställs inte samma sorts frågor om V?

SD svartmålas rätteligen, men Vänsterpartiet slipper granskningen. Roland PM är kritisk:

Vad kan man då säga om Vänsterpartiet? Det tillhör den moderna tidens mest destruktiva, antidemokratiska rörelse och omfamnade den entusiastiskt tills det inte längre var valstrategiskt möjligt. Några djupare tecken på att det har omvandlat sin själ finns inte, partiets hemsida sammanfattar sin historia från revolutionsåret 1917 med, “Mycket har hänt på vägen”. Man firade glatt 90-årsdagen häromåret och drivs fortfarande av personer som började karriären när Erich Honecker och Nicolae Ceausescu hyllades som stora ledare. Försvaret av diktaturen i Kuba är ett övertydligt exempel på att själv identiteten är sig lik.

Tyvärr rycker Sakine Madon på Expressens ledarblogg ut och kritiserar Roland PM och faktiskt försvarar (v). Läs deras partiprogram. De vill införa planekonomi!

Fredrik Segerfeldt kritiserar Madon:

Vänsterns problem handlar inte bara om historia, utan om en grundläggande oförmåga att göra skillnad mellan demokrati och diktatur, vilket är värre än en stram invandringspolitik.

Frågan handlar om att vi riskerar att få en minister som väljer kommunisten Fidel Castro framför socialdemokraten Tony Blair.

Beklagligt att Sakine Madon halkar så pass snett i denna viktiga fråga.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.