Var står Sahlin?

Peter Rubenstein har en viktig artikel ute på Newsmill idag: “Mona Sahlin bör be judarna i Malmö om ursäkt”. Mona Sahlin blev som bekant mycket upprörd när Göran Hägglund påpekade att det fanns antisemitism bland Malmös muslimer

Den senaste tidens antisemitiska hatbrott kommer inte från några vilsna skinnskallar utan är en direkt följd av den antisemitism som finns hos delar av den muslimska befolkningen i Malmö. Jag vet, för jag är själv malmöbo och jude. Jag vet för att jag har varit med när vi har blivit utsatta […]

Detta måste diskuteras för att man ska få bukt med problemen. […]Erkänner man inte den muslimska antisemitismen, då går det inte heller att göra något åt den.

Han berättar gripande om en händelse vid den pro-israeliska demonstrationen i Malmö under Gazakriget:

Efter att manifestanterna, flera av dem överlevande från Förintelsen, tvingats fly mot en bakgård, sprang muslimska ungdomar efter för att hitta judar att trakassera.

En av mina vänner berättade för mig om hur några av dessa ungdomar pekade på hennes pappa och sa “Han är jude”. Pappan som talar flytande arabiska svarade “Ja, jag är jude, vad gör det?”. Han fick svaret “Vi ska döda dig din jude”.

Men nu vägrar alltså Mona Sahlin se att antisemitismen i Malmö finns hos delar av den muslimska befolkningen. Självklart inte hos alla, men bland delar en utbredd antisemitism.

Rubenstein ställer en berättigad fråga:

Varför blir Sahlin upprörd över att höra sanningen? Är Sahlin så totalt okunnig om situationen trots att hon haft ett möte med den judiska församlingen i Malmö där det måste ha framgått vilken bakgrund förövarna har? Eller vågar hon inte, likt Reepalu, stöta sig med den muslimska gruppen eftersom att det är valår?

Det är en relevant fråga. Mona Sahlin och Socialdemokraterna har låtit Ilmar Reepalu hållas, trots att han inte har bett om ursäkt för några av sina uttalanden.

Debatten bör lyftas från den rabiate Ilmar Reepalu till Mona Sahlin. Hon har visat sitt förtroende för Ilmar Reepalu och är därmed ansvarig för hans agerande så länge han sitter kvar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.