”Röstfiske bakom Reepalus agerande”

Lagman Krister Thelin har idag en intressant artikel på Newsmill: Röstfiske bakom Reepalus svek mot Malmös judar:

En betydande del av Malmös stora invandrargrupper, där många har sina rötter i Mellanöstern och inte sällan också starka ( och antisemitiska) åsikter i fråga om Israel och Palestina, har nämligen rösträtt i det kommande valet i september. […]

Om Reepalus otydlighet och oförmåga, att med kraft ta avstånd från den otvetydiga antisemitism som förekommer i Malmö, inte är grundad i antisemitism utan huvudsakligen i ett intresse att vinna valstöd hos vissa invandrargrupper, gör det inte det hela bättre. Snarare tvärtom.

Visst är det så att Reepalus agerande sänder signaler till de som har antisemitiska åsikter. Förra veckan när Reepalu träffat judiska församlingen förstördes hans attraktionskraft hos dessa grupper. Men sedan dess har han jobbat sig tillbaka, och med hans uttalande om “israellobbyn” är han tillbaka i stugvärmen hos antisemiterna.

Det kan vara så att opportunism ligger bakom. Även om det inte är det vinner Reepalu otvivelaktigt antisemiternas röst.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.