Reepalu återigen i Wall Street Journal

I går skrev Wall Street Journal återigen om Sverige: Eurabia is a Place in Sweden. Per Gudmundson skrev om det på SvD Ledarbloggen och citerade ur artikeln:

I en intervju med mig förra veckan förklarade kommunalrådet att Skånska Dagbladet inte citerade honom fullständigt. Reepalu menade inte att kritisera sionism i sig, utan vad han kallade ”revisionistisk” sionism, vilken har lett till ”ockupation av territorium”.

Men även om detta vore sant, frågade jag, varför fann han det nödvändigt att attackera Israel när han bara blivit uppmanad att ta avstånd från antisemitism?

Istället för ett svar, återupprepade kommunalrådet den välbekanta katalogen av påstådda israeliska brott, såsom ”oproportionerliga attacker” och ”förstörande” av freden. ”Jag fruktar ett tredje världskrig”, muttrade kommunalrådet mörkt.

Ilmar Reepalus förklaringsmodell där antisemitismen beror på Israels aktioner på Gazaremsan är ett sätt att rationalisera antisemitismen. Det var detta som rätteligen kritiserades av Svante Weyler i SRs godmorgon världen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.