Nordkorea har Earth Hour jämt

Earth Hour dygnet runt, året runt
Earth Hour dygnet runt, året runt

Ikväll firar det politisk korrekta etablissemanget Earth Hour. Då ska man släcka ljuset för att “skicka en signal till politikerna“. Johan Norberg har skrivit mycket bra om detta.

Människans största hot är bristen på elektricitet. I sina studier om ”ekologiska fotavtryck” pekar WWF ut länder som Haiti, Afghanistan och Kongo som föredömen. Det är också länder där folk dör för att de inte har elektricitet. Det gör att de inte kan driva pumpar som ger säkert vatten, och gör att de måste elda inomhus för att tillreda maten, vilket ger ödesdigra lung- och andningssjukdomar. Byar i Bangladesh med elektricitet har 35 procent lägre barnadödlighet än de utan. 100 barn dör varje dag i landet därför att Earth Hour är ett kroniskt tillstånd för dem.

Vi ska därför inte lösa miljöproblemen genom att begränsa energitillgången. Det är inte heller det mest effektiva. Vi behöver i stället bättre teknik och grönare energikällor, som solkraft. Det begriper nog även WWF, kungen och regeringen. Så synd då att de ägnar sig åt patetiska kampanjer som antyder att lösningen är problemet och att problemet är lösningen.

För er som inte nöjer er med Earth Hour finns även Caveman Week på fejan:

If we are to truly solve the problems of global warming today we need to take down the emissions for a whole week. That is why Caveman week was invented. From November 24 through to November 30 everybody should turn off everything at home and depart into the woods, and live in harmony with nature.

Of course no appliances are needed, cavemen never had any, and you should by no means light a fire since that will further destroy the planet with CO2. Just eat what nature offers you. Sure it will be cold and probably half of us will die, but it will be worth it because we all need to sacrifice everything to save the planet.

Och detta är ju summan i kardemumman – har vi människor rätt att existera på ett modernt sätt? Varför kan inte detta anses vara naturligt?

PS: Min partikollega i Kalmar, Sebastian Hallén, är också kritisk mot Earth Hour, och noterar att ett ännu större mörker sänker sig över staden idag när Mona Sahlin besöker staden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.