Mediernas falska mellanösternbild

Elder of Ziyon länkar en text från Robin Shepherd Online. Det har skrivits mycket om Israels senaste utspel om bosättningar, mitt under det amerikanska besöket. Det har däremot skrivits väldigt lite om vad palestinska myndigheten nyligen gjorde:

Now consider the response to the Palestinian Authority’s decision last week to celebrate the worst terrorist atrocity ever perpetrated inside Israel (the 1978 bus massacres which left 38 dead including 13 children) by naming a central square in Ramallah after its perpetrator, Dalal Mughrabi.

That was a statement of values and intent, glorifying mass terrorism and signalling to Israel and the world that the Palestinians can never be trusted to abide by civilised norms. It tells you everything you really need to know about Israel’s conflict with the Palestinians and why peace with them has proved elusive for more than six decades.

Shepherd noterar att endast New York Times skrivit om denna händelse. I Sverige har ingen skrivit, men varenda liten landsortstidning har TTs israelkritiska telegram.

Detta är en skandal, som pågår hela tiden i journalistiken om mellanöstern. Shepherd menar att detta är en form av censur:

By leaving the general population in a state of near total unawareness about the realities that Israel confronts in its dealings with the Palestinians, even neutral and unbiased observers are bound to come away with the impression that Israel is the guilty party in this conflict.

Visst är det censur. Medierna uppviglar till israelhat genom att bara granska en sida i konflikten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.