Karikatyr – Dåligt. Piska kvinnor – Bra

Wolfgang Hansson (sic) skriver en briljant kommentar till att Malaysia nu attackerar Sverige på grund av vår yttrandefrihet:

I den muslimska världen ses teckningen som en medveten provokation. Ett sätt att förnedra muslimer.

Man kan hylla yttrandefriheten och ändå hysa förståelse för den muslimska reaktion.

Den förståelsen naggas dock märkbart i kanten när muslimska regeringar går ut och försöker utnyttja bråket för inrikespolitiska syften. Regeringar som behandlar sina egna medborgare som skit.

Som Malaysia.

33-åriga fotomodellen och tvåbarnsmamman Kartika Sari Dewi Shukarno begick i juni förra året ett ohyggligt brott. Hon besökte en bar och drack där en öl. Hon erkände brottet.

För detta har hon dömts till böter och sex piskrapp enligt Malaysia sharialagar som allt oftare används mot landets muslimska befolkning.

Hansson kommenterar vidare Malaysia utrikesministers agerande:

Jag vet inte vad utrikesminister Anifah Aman personligen tycker i frågan. Förmodligen tycker han det är helt i sin ordning.

Däremot blir han ohyggligt upprörd över Lars Vilks rondellhund. Så till den milda grad att han kräver att den svenska regeringen ska straffa de tidningar som publicerat teckningen.

Dags att piska upp några svenska chefredaktörer, kanske?

Precis som Dick Erixon skriver har reaktionerna på hotet mot Vilks i svenska medier varit mycket bra. Det är oerhört glädjande.

Inte trodde jag att jag skulle få se en av Aftonbladets vänsterskribenter känga på de muslimska diktaturernas dubbelmoral. Det hade vi inte sett för ett par år sen.

Tack Wolfgang Hansson!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.