Vem diskrimineras av DO-dom?

På Brännpunkt idag skriver författaren Erik Cornell om DOs senaste utspel, där en muslimsk man fått rätt mot Arbetsförmedlingen, som dragit in hans ersättning sedan han vägrat skaka hand med en kvinnlig arbetsgivare. “DO sårar vårt rättsmedvetande“:

Vem har i detta fallet diskriminerat vem?

Enligt mitt förmenande är det arbetsgivarrepresentanten som behandlats som vore hon oren på könsdiskriminerande grund, vilket är oerhört nedsättande och en ren förolämpning i det svenska sammanhanget. Genom sitt agerande har DO uppenbart diskriminerat en svensk kvinna och inför vilken tillsynsmyndighet kan man anmäla detta?

Eller förhåller det sig så att DO och domstolen signalerar statsmakternas omprövning av Sveriges etablerade könsutjämningspolitik till förmån för återgång till reaktionär könsdiskriminering?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.