UR lär barnen att bli vänster

Sakine skriver i Expressen om att vänstervridna barnprogram inte är något som har dött ut. På statliga utbildningsradion lever de och frodas:

Utbildningsradions “Banderoll” går på tv nu. Programmet – som riktar sig till barn – förklarar pedagogiskt att marknadsekonomi är dåligt. En vuxen elak boxare fuskar och slår en svag pojke. “Du är elak!” säger den taniga pojken. Elakingen svarar: “Ja, jag fungerar som marknaden” […]

Om utländska arbetare som kommer till Sverige säger Banderolls “elaka” skådespelare: “Nån måste jobba för en skitlön!”. Att människor frivilligt kan jobba här och tjäna på det, utan att råka ut för galna arbetsgivare, verkar inte finnas i UR:s föreställningsvärld. Endast en barnkör som sjunger “go home” fattas i programmet. […]

Liknande tongångar hördes i barnprogrammet “Showen Dollar” som gick härom året. Där fick barn i sexårsåldern bua ut produkter som kom från fattiga länder och ropa “glitter” för det som producerats i Sverige. Så lärs det ut att protektionism är fint.

UR ska ju vara opartiska, men Sakine har en teori om hur man resonerar på UR:

Åsikterna lever kvar, men paketeras i en uppdaterad version. UR:s nuvarande vd Erik Fichtelius svarar att programmen ska vara opartiska och sakliga. Kanske är det så enkelt att just vänsteråsikter ses som opartiska och sakliga?

Visst är det härligt med “utbildning”?

PS: Lägg ned statlig tv!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.