Teledatalagringen dödar meddelarskyddet

Henrik Alexandersson skriver om vad EUs teledatalagringslag innebär:

Men med teledatalagringen (som alla riksdagspartier är beredda att införa) dör meddelarskyddet. Blotta vetskapen om att data om alla telefonsamtal, SMS, MMS, e-postmeddelanden och internetuppkopplingar kommer att lagras kommer att göra ansvarskännande medborgare mindre benägna att kontakta media när de har uppgifter om missförhållanden i vårt samhälle.

När varje påslagen mobiltelefon blir en spårsändare som kan avslöja var man har varit, då blir till och med möten med journalister IRL farliga.

Det är intressant när man tänker på alla de integritetskränkande förslag som lagts fram på senare tid. Den allomfattande övervakningsstaten är en realitet, och hela det politiska etablissemanget står bakom.

Det alternativ partimässigt som finns för väljare som är oroliga över integritetsfrågor på nätet är idag Piratpartiet. Inget annat parti har något att skryta med här.

Det finns också möjlighet att rösta in kandidater som säger nej till den här lagstiftningen. Sätt press på de som ni tänker kryssa i integritetsfrågor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.