Syna Sahlins CV

Dick Erixon skriver idag om en granskning som Sundsvall Tidning genomfört av vad Mona Sahlin åstadkommit i sina olika ministerroller :”Hon har inte mycket resultat att visa upp“:

I sin första regering hann Mona Sahlin vara arbetsmarknadsminister under 35 dagar. Det var i början av 1990, och direkt fick hon hantera regeringens ekonomiska stoppaket som röstades ned i riksdagen och ledde till att ministären Carlsson-I avgick — för att återväljas av riksdagen bara två veckor senare, som regeringen Carlsson-II. Sahlin fortsatte på samma ministerpost, men tiden varade bara till valdagen 1991 då de borgerliga fick makten.

När Ingvar Carlsson efter valet 1994 bildade sin tredje regering inträffade det som många än i dag förknippar tydligast med Mona Sahlin, den så kallade Tobleroneaffären som tvingade henne att avgå från sitt uppdrag som vice statsminister efter bara ett år […]

Under Göran Persson som statsminister var Sahlin 1998-2002 biträdande näringsminister med ansvar för arbetslivs- och arbetsrättsfrågor, småföretagande och regional näringspolitik. Därefter, 2002-2004, demokrati-, integrations-, jämställdhets- och idrottsminister, vilket Persson försökte lansera som ”storstadsminister”.

Slutligen blev hon 2004 chef för Miljö- och samhällsbyggnadsdepartementet, en skapelse som funnits varken före eller efter Mona Sahlin och som utöver miljöfrågor även inbegrep bostäder och energi.

Sahlin pratar ofta om hur många regeringar hon har suttit i. Men hon pratar lite om det hon uträttat – och det finns en anledning till det.

Utöver denna magra minister-CV har hon en diger CV av skandaler. De är viktigt att vi inte glömmer att påminna väljarna om vad Mona Sahlin har presterat på detta plan.  Se Mona fifflar:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.