Starka reaktioner mot DO

Glädjande nog har det publicerats stark kritik mot Diskrimineringsombudsmannen, som genom sin dom ganska kraftigt omtolkat sitt uppdrag.

Istället för att skydda mot diskriminering har man nu gått över till att skapa förutsättningar för religiöst betonad könsdiskriminering. Eller könsapartheid, som författaren Lena Andersson skriver i DN (via Erixon).

IAlla skulle se det rimliga i att den som vägrar ta en svart eller en muslim i hand inte får jobbet. Men när Gud säger att varelser av motsatt kön inte får vidröras har man myndighets-Sverige med sig.

Vad som också är mycket glädjande är att Folkpartiet varit på banan och sagt att denna dom är fel, och att den måste stoppas. Via Mathias Sundin läser jag en debattartikel av Erik Ullenhag på SVT Debatt:

För mig är det självklart att en arbetsgivare som väljer bort en sådan jobbsökande inte ska dömas för diskriminering. Men med det domslut som kom i Stockholms tingsrätt är svaret inte lika klart.  Om det visar sig att diskrimineringslagstiftningen medför att det inte är möjligt för en arbetsgivare att välja bort jobbsökanden som inte tar en kvinnlig chef i hand bör denna lag ses över.

Viktigt att Folkpartiet lever upp till sitt löfte och kämpar mot den här domen. En viktig poäng som Ullenhag lyfter i sin artikel är att den faktiskt skapar enorma fördomar mot muslimer och därmed skapar diskriminering.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.