(S) ansvar för antisemitismen i Malmö

I Världen idag intervjuas Fred Kahn och Fredrik Sieradzki från Judiska församlingen i Malmö

nu kan både Fred Kahn och Fredrik Sieradzki konstatera att judehatet nästan har blivit rumsrent. […]

Det är en otäck verklighet som de båda beskriver: begravningskapell som stuckits i brand, välta gravstenar och hotbrev. Tillrop som ”Död åt judarna” och ”Heil Hitler”. Ungdomar som inte vågar gå ut med kippa eller Davisstjärna. Därtill en mer subtil form av kränkningar: hur skolor undviker eller bara mumlar sig förbi Förintelsen och hur judiska lärare och elever uppmanas att ”ligga lågt” med sin judiskhet, för de ”måste ju förstå” att detta kan väcka ont blod…
– Och när Israel-Palestinakonflikten diskuteras i skolan, förutsätts den judiske eleven att försvara Israels politik, säger Fredrik Sieradzki.

I Malmö kan vi se hur antisemitismen tagit stormsteg framåt. Det i sig är oerhört skrämmande, men det som är än mer skrämmande är hur detta har skett utan agerande från Malmö stads ledning. Deras högsta representant Ilmar Reepalu har istället eldat på utvecklingen med antiisraeliska och nu senast närmast antisemitiska uttalanden.

Ilmar Reepalus motvilliga pudel räcker inte. Han och hans parti har ett stort ansvar för den ökande antisemitismen i Malmö.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.