”Reepalu inte felciterad”

Idag uttalar sig Andreas Lovén i Sydsvenskan. Lovén är journalisten som intervjuade Ilmar Reepalu. Reepalu påstod att han blev felciterad, men det tillbakavisas av Lovén:

Den omtalade intervjun där Ilmar Reepalu (S), kommunstyrelsens ordförande i Malmö, jämställer antisemitism med sionism finns inspelad på band. Jag har också mejl där Reepalu godkänt sina citat, skriver Andreas Lovén, journalist på Skånska Dagbladet.

Så här skrev Reepalu angående artikeln:

Skånska Dagbladet har visat prov på oärlig journalistik. Jag hade ett längre samtal med journalisten, där han spelade in en del. Samtalet vilade på en överenskommelse om att jag skulle få godkänna citaten. Dessa känsliga och svåra frågor kan så lätt missförstås.

Men journalisten valde att publicera en annan text än den jag godkänt och ville inte visa mig de artiklar som tidningens läsare nu upplever att jag kommenterar.

Jag anser att det är en medveten provokation när man tar fram en artikel på det här sättet och dessutom publicerar den på Förintelsens minnesdag.

Så här skriver Lovén vidare:

Ilmar Reepalu hade avsatt en halv timme för intervjun. Efter tjugo minuter blåste jag av, eftersom jag inte fann någon mening i intervjun.

Ilmar Reepalu ville tala om Israels aggressiva politik medan jag ville tala om svenska medborgare som trakasseras på grund av sitt ursprung. Då stängde jag även av inspelningen. Därefter fortsatte samtalet under fotograferingen.

Det som sades då fick jag inte – jag frågade nämligen Ilmar Reepalu – citera.

Reepalu har alltså först uttalat sig på ett mycket grovt och farligt sätt, och sedan ljugit om vad han sagt för att släta över sin skandal.

Gå med i Mona Sahlin måste ta avstånd från Ilmar Reepalu.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.