Muslimer förföljs i Södertälje

Sakine Madon uppmärksammar på sin blogg och på Newsmill ett viktigt och dåligt uppmärksammats problem: Muslimer förföljs i Södertälje.

Madon noterar att Reepalus bludande för hatbrott uppmärksammats, men att få sett förföljerserna i Södertälje:

Samtidigt är det i princip ingen som uppmärksammar ett liknande problem som det att judar känner sig otrygga i Malmö; muslimer flyr Södertälje. Ett exempel är Fuad som med sin familj har trakasserats, hotats och tvingats skaffa sig hemlig adress. Problemet med att muslimer trakasseras har uppmärksammats av Expo och av Sveriges Radio.Även i andra kommuner tycks det finnas liknande problem.

Varför så få som intresserat sig för det? Min gissning: vänstern duckar för att de som trakasserar i Södertälje har utländsk bakgrund. Samma så kallade antirasister som letar islamofobi under minsta lilla sten bryr sig föga när muslimer inte kan bo i Ronna eller Hovsjö. Och högerdebattörer, å andra sidan, är måttligt intresserade av rasism mot muslimer.

I LT kan man läsa mer:

I Hovsjö bor Fathime och Ali med sina tre barn. Utanför den låsta
lägenhetsdörren väntar en verklighet som familjen aldrig kunde ana sig till när de 2006 flyttade till Hovsjö från Skåne. Att de flyttade dit berodde på att Fathime fick jobb i södra Stockholm, men inga lediga lägenheter fanns att få annat än i Södertäljestadsdelen Hovsjö.

– Vi har bott i en liten ort i Skåne och i andra delar av Sverige, men aldrig har vi mötts av sådan rasism som här. Svenskar och andra grupper har det aldrig varit problem med, men här skriker syrianerna “muslim­jävlar” och “jävla Muhammed och bin Ladin” efter oss, säger Ali, som gett upp.

Nu vill familjen flytta och söker bostad i norra Stockholm. Redan har flera andra muslimska familjer flytt Södertälje och en muslim de känner fick nyligen en
tårgasfackla slängd på sin balkong. Bakom dåden står barn och ungdomar till assyrier­/syrianer som själva invandrade för ett par årtionden sedan.

Viktigt och bra inlägg av Sakine.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.