Konfrontera (v) om Afghanistan

I dagens Studio Ett diskuterades Afghanistan. Debatten var mellan Jens Orback, och först trodde jag hans motpart var Jan Myrdal. Men det var en annan Jan, Jan Guillou. De har dock ganska stora likheter, dessa båda Jan.

Jan Guillou har under sin karriär ägnat sig åt att stötta diktaturerna i världen, och senast nu har han gjort sig känd genom att sprida antisemitiska myter i Aftonbladet. Det är vidrigt att höra honom breda ut sig och tillåtas hånskratta åt Jens Orback när han lyfter humanitära skäl för att vara i Afghanistan.

Det säger något om svenskt medieklimat att man låter personer som Jan Guillou befinna sig i kulturens finrum. Det är oerhört principlöst att låta honom delta i Studio Ett.

Men hans åsikter är dock relevanta. De delas nämligen av Vänsterpartiet som vill lämna Afghanistan.

Detta innebäratt kvinnorna åter kläs i burka, oliktänkande torteras och avrätta samt att terror bedrivs terror mot demokrativänner världen över. Detta är en i sanning extrem ståndpunkt.

Debatten borde stå mellan Jens Orback och Lars Ohly, eller ännu hellre Lars Ohly och Mona Sahlin.

Lars Ohly vill bli Sveriges utrikesminister, så ställ honom till svars och lämna antidemokrater som Jan Guillou utanför Public Service’ finrum.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.