Kommunister och lobbygrupper styr vänsterns mellanösternpolitik

Igår lanserade vänstern delar av sin utrikespolitik. Här fanns inget om Afghanistan, men som Fredik Malm noterade är det vänstern som håller i taktpinnen. Igår läste Hans Linde vänsterns överenskommelse.

I en debattartikel i Aftonbladet ritar också vänstern ut sin mellanösternpolitik. Precis som Fred i Mellanöstern noterar är det anti-Israellobbyn i Palestinagrupperna som leder detta arbete.

Per Garthon för Miljöpartiets talan. Han är ordförande i Palestinagrupperna och har en diger CV med skandaler bakom sig. Bland de två mest framträdande finns hans stöd till Radio Islam, samt hans ursäktande av de muslimska män som skanderade antisemtiska ramsor i Malmö.

Vänsterns mellanösternpolitik är starkt riktad mot Israel. Bland de mest ögonfallande ställningstaganden är att de rödgröna vill skicka svensk trupp till mellanöstern.

Vi ska ta hem de fredsbevarande trupperna från Afghanistan, men skicka dem till Palestina. Om vänstern får bestämma – och de får det uppenbarligen.

FN-trupp finns redan i södra Libanon, där de varit ett starkt stöd för Hizbollah. De har tittat åt andra hållet när Hizbollah byggt upp sina vapenlager och rustat för krig mot Israel.

Det krävs ingen superhjärna för att fundera ut vad FN-trupper kommer göra i Palestina. Vänsterpartiet och Palestinagrupperna kommer skåla i champagne när Hamas och andra terrorgrupper kan rusta för terror i skydd av FN.

Antidemokraterna i Hamas har svurit att aldrig erkänna Israel, och de driver idag krig mot landet. Ändå ska Israel tvingas öppna sina gränser mot Gaza så att Hamas verkligen får fria händer för sin upprustning. Fred i Mellanöstern kommenterar:

Gränserna till det Hamasstyrda Gaza måste öppnas, skriver arbetsgruppen. När det leder till självmordssprängningar i Israel, mot vilka den judiska staten inte ska få försvara sig, kan offren åtminstone trösta sig med att den svenska vänstern gjort ett ”ställningstagande” mot våldet tillsammans med Palestinagrupperna.

Med de rödgröna vid makten kommer Sverige att bli än mer isolerade internationellt. Vi kommer skämma ut oss när Lars Ohly som Sveriges utrikesminister kräver svensk trupp mot Israel. Det blir vi och diktaturerna i arabvärlden som bildar en sputspets mot Israel och demokratin.

De moderata krafterna inom den rödgröna rörelsen har lämnat walk-over. Istället är det anti-israeliska lobbygrupper och kommunister som sätter tonen för vänsterns utrikespolitik. Skrämmande.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.