Judarna flyr – Reepalu: ”ingen angelägenhet för Malmö”

Idag har Per Gudmundson skrivit om Reepalus senaste uttalande i brittiska Sunday Telegraph:

En av Europas största tidningar, globalt spridd, besöker alltså Malmö för att rapportera om vad som redan väckt eko i såväl Frankrike som Israel, och Reepalu får chansen att nyansera sin syn. ”Det har inte förekommit några attacker mot judar, och om judar här vill flytta till Israel är det ingen angelägenhet för Malmö”, citeras han.

Reepalus kommentar till detta är alltså att han förnekar att de väldokumenterade attackerna ägt rum, samt att han inte bryr sig om judarna flyr.

Folkpartiets Fredrik Malm kommenterar:

Vi kan inte ha kommunalråd i Sverige som inte kan stå upp för grundläggande principer som att alla invånare i kommunen har rätt till trygghet och säkerhet. Vi kan inte ha kommunalråd i Sverige som ser mellan fingrarna på rasistiskt riktat våld, och som till och med förnekar att det har ägt rum.

Fredrick Federley kräver på SvD Brännpunkt idag Ilmar Reepalus avgång.

Jag utmanar Ilmar Reepalu på debatt var som helst, när som helst kring antisemitismen och det ansvar vi som politiker har att inte låta det fortgå. Som riksdagskandidat i Malmö kommer jag inte att släppa denna fråga eller ge Ilmar Reepalu en lugn stund förrän han lämnar sin post eller blir bortröstad.

Mathias Sundin skriver på sin blogg om judarnas situation i Sverige och Malmö: Det händer igen

Alla förföljelser och förintelser av folk, vare de judar, romer eller något annat, föregås av samma sak: att mytbildningar sprids, att hat piskas upp och att personer i ledande ställning tittar åt något annat håll, eller deltar i hetsen i själva. Det händer igen, i Sverige. Det händer nu.

Nu skvätter Reepalus hat mer och mer över på Socialdemokraterna. Deras ledare i Malmö lever inte upp till de krav man ställer på en modern demokratisk ledare. Istället för att ta kampen mot antisemitism släpper Ilmar Reepalu in den i stugvärmen, och verkar själv också i delar stötta dessa tankar.

Nu är det dags för Mona Sahlin att visa var hon står. På Facebook finns gruppen “Sahlin måste ta avstånd från Reepalu” – gå med där.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.